DAAROM VALACON

SAMMEN WERKEN AAN EEN DUURZAME VEESTAPEL

Valacon heeft als doel melkveehouders die hun koeien lang en probleemloos willen melken te ondersteunen. En dat gebeurt in werkgroepen waarmee we in 2006 zijn gestart. De basis was een onderzoek in de jaren daarvoor en de eerste uitdaging kwam van een groep melkveehouders in West Brabant. Die zochten naar een gestructureerde en resultaatgerichte aanpak voor het verhogen van de levensproductie.

Geen bedrijf is hetzelfde en om op elk bedrijf, voor elk probleem, de juiste oplossing te vinden, was een handig hulpmiddel nodig en dat werd de KBL-aanpak®. Het staat voor de integrale benadering die absoluut noodzakelijk is om resultaten te kunnen boeken. Daarnaast is de zogenaamde PDCA+aanpak voor de melkveehouderij uitgewerkt. De combinatie van het integraal, gestructureerd en resultaatgerichte werken in de werkgroepen levert gegarandeerd resultaat op.

De werkgroepen levensduurverlenging
Het begeleiden van werkgroepen voor levensduurverlenging is al meer dan 10 jaar het werkterrein van Valacon. Jaarlijks starten nieuwe werkgroepen waarin melkveehouders de uitdaging aangaan om het bedrijf zodanig te optimaliseren dat een langere levensduur een vanzelfsprekende zaak wordt. Elk jaar neemt de levensduur bij de groepen toe. Werkgroepen werken echt!

Praktijkonderzoek
Valacon doet ook praktijkonderzoek op melkveebedrijven. Daarmee richten we ons op vraagstukken die betrekking hebben op bedrijfsoptimalisatie als de basis voor levensduurverlenging. Bijvoorbeeld onderzoek naar de risico’s voor uiergezondheid en melkkwaliteit bij het gebruik van biobedding. Of naar het rantsoen voor het jongvee in de praktijk. Vaak zetten we daar ook stagiaires voor in omdat die er veel van kunnen leren. 

Het is de uitdaging in ons werk om samen met melkveehouders het bedrijf zodanig te optimaliseren dat een duurzame veestapel een vanzelfsprekende zaak wordt. 

Wilt u ook met een duurzaam koppel koeien kunnen werken? Voor meer informatie: info@valacon.nl

* Op al onze producten en diensten zijn de Algemene Voorwaarden van Valacon B.V. van toepassing. Wilt u ze lezen, klik dan hier. U kunt kosteloos een exemplaar bij ons opvragen.

 

 

 

 

 
         
 
Valacon B.V.
Lindendijk 32
5491 GB Sint-Oedenrode
Tel.: +31(0)654 268 292
Over Valacon
Video
Contact
Handleiding Duurzaam Melkvee Management
Valacon B.V. staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 63621509
BTW: NL8553.18.594.B01