KBL-AANPAK

VOOR GESTRUCTUREERD EN INTEGRAAL WERKEN

De KBL-aanpak® is een door Valacon ontwikkelde methode om gestructureerd te kunnen werken aan bedrijfsoptimalisatie en levensduurverlenging. De levensduur en de prestaties van de koeien zijn het resultaat van de genetische aanleg van de koeien (K), de bedrijfsvoering (B) en leefomgeving van de koeien (L). Wij noemen dit het KBL-principe®. De meeste problemen ontstaan door een combinatie van tekortkomingen bij deze drie factoren. Met de KBL-aanpak wordt nagegaan in hoeverre elk van die factoren bijdraagt aan het probleem. Werken volgens de KBL-aanpak geeft niet alleen meer inzicht in de achtergronden van de problemen, maar geeft tegelijkertijd aangrijpingspunten voor verbetering waarbij integraal werken centraal staat. 

De KBL-aanpak passen we ook toe in de stallenbouw: wat wil de koe, wat wilt uzelf en waar moet de stal aan voldoen. Lees meer...

In de kern gaat het er om voor uw bedrijf de juiste balans te vinden tussen de drie factoren. U voorkomt dat de aanpak zich richt op slechts een of enkele aspecten, zonder samenhang, en dat u van de regen in de drup raakt. Met onze integrale benadering bent u zeker van een goed resultaat. Immers de juiste balans resulteert in een lange en productieve levensduur. 

Wilt u aan de slag met de optimalisatie volgens de KBL-aanpak®? Neem dan contact met ons op via info@valacon.nl
 

 

 

 

 
         
 
Valacon B.V.
Lindendijk 32
5491 GB Sint-Oedenrode
Tel.: +31(0)654 268 292
Over Valacon
Video
Contact
Handleiding Duurzaam Melkvee Management
Valacon B.V. staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 63621509
BTW: NL8553.18.594.B01