MAAK GOED WERK VAN UW ARBEID

Als u aan optimalisatie en levensduur wilt werken, dan is het natuurlijk de vraag hoe u dat arbeidstechnisch efficiënt kunt doen. Er spelen veel factoren die u allemaal in samenhang moet proberen te managen. Inzicht krijgen in de relatie tussen optimalisatie, levensduur en arbeid is daarom lastig. Dat er een zekere relatie bestaat tussen de duurzaamheid en de arbeidsinzet en arbeidsverdeling, is wel duidelijk. Een gezonde, duurzame veestapel vraagt minder arbeid om problemen op te lossen, zieke dieren te behandelen etc. Het werkt gewoon gemakkelijker. 

Aan preventieve maatregelen zoals hygiëne wordt doorgaans meer tijd besteed, zeker in het begin. Maar geleidelijk aan kan flink op arbeid worden bespaard als de situatie wordt verbeterd door optimalisatie en levensduurverlenging. Er is bijvoorbeeld minder tijd nodig voor de jongveeopfok. Er is immers minder jongvee nodig. En een gezonde veestapel vraagt nu eenmaal veel minder werk. Hoe uw arbeidsbehoefte er uiteindelijk uit zal zien wordt mede bepaald door de gezondheid en de levensduur, door bedrijfsopzet, de werkroutines etc. Valacon heeft de beschikking over de arbeidsanalyses van bijna 100 melkveebedrijven, verspreid over Nederland, waaraan u zich kunt spiegelen.

Valacon heeft voor de ontwikkeling van de analyse bij ca. 100 bedrijven een analyse uitgevoerd. Hier leest u er meer over.

Wilt u weten of bij u de arbeidsorganisatie en de arbeidsefficiëntie kunnen worden verbeterd? Neem dan contact op met een van onze specialisten via info@valacon.nl

In de Handleiding Duurzaam Melkvee Management wordt uitvoerig op arbeid en tijd ingegaan. Wilt u de handleiding bestellen, klik dan hier.

 

 

 

 
         
 
Valacon B.V.
Lindendijk 32
5491 GB Sint-Oedenrode
Tel.: +31(0)654 268 292
PRIVACY-VERKLARING AVG

ALGEMENE LEVERINGSVOORWAARDEN
Handleiding Duurzaam Melkvee Management
Valacon B.V. staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 63621509
BTW: NL8553.18.594.B01