Gezamenlijke online Café afkalfleeftijd en levensduur

In het kader van de samenwerking met VKON organiseren we op donderdag 11 februari een online Café over de optimale afkalfleeftijd van vaarzen in relatie tot de levensduur. Wat zegt het onderzoek daarover? Hoe moeten we dat interpreteren en is er strikt genomen wel een optimale afkalfleeftijd als het gaat om levensduur en levensproductie? Of is dat per bedrijf verschillend? En als die er is hoe bereik je die dan het beste voor jouw bedrijf?

Marjolein Feiken, dierenarts bij Valacon, struinde door het onderzoek en de praktijk en deelt de wetenschappelijke en praktijkinzichten in het online Café. Wil je ook een uur in het Café zitten om een aantal maanden levensduur te winnen, neem dan deel en klik hier.

De volgende Cafés zijn op:

  • Café 2: op 18 maart, 10:45 uur: Afvoerredenen en levensduur. Afvoerredenen kunnen met de levensduur veranderen. Over de belangrijkste reden van afvoer en waar die van afhankelijk zijn.
  • Café 3: op 8 april, 10:45 uur: Melkproductie en levensduur. Er zit spanning tussen een hoge productie en een langere levensduur. Hoe komt dat en hoe kun je bij een hoge productie toch een langere levensduur bereiken?
Menu