De economie van de tussenkalftijd

Volgens de wetenschappelijke logica zou een korte tussenkalftijd (TKT) economisch voordeel opleveren. Maar melkveehouders hebben zo hun eigen logica en daarom gaat de stelling lang niet altijd op. Uit een recente analyse van Alfa accountants (8/12-202): Tussenkalftijd heeft nauwelijks invloed op het saldo”,  blijkt dat ook. Een (te) korte TKT kan nadelig zijn voor de levensduur en de levensproductie en is ook helemaal geen must om een goede productie te realiseren. Duidelijk is in ieder geval dat de bedrijfsopzet en het management het meest bepalend zijn voor het saldo en dat de correlatie van de TKT met het saldo zeer zwak of afwezig is.

Lees voor een beschouwing op basis van de cijfers van Alfa Accountants en Adviseurs de 20201219 TKT en saldo analyse verkort.

Abonnees van het Kennisplatform voor levensduurverlenging kunnen nu al meer over de economie van de levensduur lezen in hoofdstuk 2: Duurzaamheid, economie en arbeid. Ben je nog geen abonnee en wil je meer weten, registreer je dan op ons Kennis- en informatieplatform.

Meer "onderzoek en praktijk"